Η ξεχωριστή κίνηση ανθρωπιάς από τον Βοιωτό αθλητή Κώστα Σταμάτη

Ο Κώστας Σταμάτης από τη Λιβαδειά προχώρησε σε μία σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς.

Θα τρέξει στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 14 Νοεμβρίου,για να βοηθήσει τα απροστάτευτα παιδιά της ‘Κιβωτού του Κόσμου.

Δείτε την ανακοίνωσή του

Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω την συμμετοχή μου στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 14 Νοεμβρίου 2021.

Μετά από προετοιμασία 2 μόλις μηνών, θα κάνω την υπερπροσπάθεια να τρέξω την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων. Μαζί μου, σε όλη την διαδρομή, θα έχω την κόρη μου, Βαρβάρα, 4 ετών.

Με αυτό τον τρόπο, επιδιώκω να της διδάξω από αυτή την ηλικία τις αξίες της προσπάθειας, της υπομονής, και της ευγενής άμιλλας του αθλητισμού. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να της δείξω και την τεράστια αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη χωρίς αντάλλαγμα .

Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή μου θα είναι αφιερωμένη στην Κιβωτού του Κόσμου (https://www.kivotostoukosmou.org/el/), έναν εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό φορέα με ειδική μέριμνα για τα αποστάτευτα παιδιά. Από το 1998, ο πατέρας Αντώνιος

Παπανικολάου συνεργάζεται με την Εισαγγελία Ανηλίκων και υποστηρίζει την φιλοξενία τους, προγράμματα αναδοχής και κοινωνικής/ψυχολογικής υποστήριξης, όπως και παροχής νομικής προστασίας.

Σε μία εποχή, που όλοι περνάμε δύσκολα, σας καλώ ΟΛΟΥΣ, φίλους, συναθλητές, συναδέρφους, αναγνώστες αυτής της δημοσίευσης να στραφείτε προς τον συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, σας καλώ να στηρίξετε μια αγνή πρωτοβουλία που θα χαρίσει ένα χαμόγελο σε μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, όπως παραμέληση/εγκατάλειψη χωρίς ιατρική φροντίδα .Θα ήθελα να σας παροτρύνω να διαθέσετε ένα ελάχιστο ποσό στον λογαριασμό Eurobank της Κιβωτού του Κόσμου GR3702601780000870100872073 με αιτιολογία Μαραθώνιος – Βαρβάρα.

Η Βαρβάρα και εγώ θα σας περιμένουμε στον τερματισμό, στο Καλλιμάρμαρο.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

Με εκτίμηση

Κώστας Σταμάτης.

Σχετικά